- Zakład Przetwórstwa Owocowo – Warzywnego ORZECH
- Produkt Produkty warzywne
- Fasola czerwona konserwowa

Fasola czerwona konserwowa400 ml
O produkcie
Fasola czerwona jest bogata w potas, wapń i fosfor. W przeciwieństwie do grochu nie zawiera sodu. W niektórych jej gatunkach występuje żelazo (haricot), kwas foliowy (mung, pinto, z czarnym oczkiem), selen (z czarnym oczkiem) oraz dobroczynny zwłaszcza dla mężczyzn cynk (fasola czerwona, nerkowa i czarna). Fasola ma też lekkostrawną skrobię i substancje hamujące rozrost tkanek nowotworowych (inhibitory proteazy), a także rozpuszczalny błonnik, który pomaga usuwać z organizmu nadmiar cholesterolu. Najlepsza do sałatek i dań meksykańskich.
Skład
Fasola czerwona gotowana,woda,sól
Wartości odżywcze
wartość energetyczna
|
395 kJ / 94 kcal
|
tłuszcze w tym kwasy
|
0,7 g
|
tłuszcze nasycone
|
0,4 g
|
węglowodany
|
11 g
|
w tym cukry
|
0,8 g
|
białko
|
7,4 g
|
sól
|
0,81 g
|
Dane logistyczne
waga netto:
|
masa brutto (sztuka/zgrzewka/paleta):
|
ilość sztuk w zgrzewce:
|
ilość zgrzewek w warstwie
|
ilość sztuk w warstwie
|
ilość sztuk na palecie
|
---|---|---|---|---|---|
390 g
|
440 g / 4,40 kg / 564 kg
|
8
|
12
|
96
|
576
|