Fasola czerwona konserwowa400 ml

O produkcie

Fasola czerwona jest bogata w potas, wapń i fosfor. W przeciwieństwie do grochu nie zawiera sodu. W niektórych jej gatunkach występuje żelazo (haricot), kwas foliowy (mung, pinto, z czarnym oczkiem), selen (z czarnym oczkiem) oraz dobroczynny zwłaszcza dla mężczyzn cynk (fasola czerwona, nerkowa i czarna). Fasola ma też lekkostrawną skrobię i substancje hamujące rozrost tkanek nowotworowych (inhibitory proteazy), a także rozpuszczalny błonnik, który pomaga usuwać z organizmu nadmiar cholesterolu. Najlepsza do sałatek i dań meksykańskich.

Skład

Fasola czerwona gotowana,woda,sól

Wartości odżywcze

wartość energetyczna
395 kJ / 94 kcal
tłuszcze w tym kwasy
0,7 g
tłuszcze nasycone
0,4 g
węglowodany
11 g
w tym cukry
0,8 g
białko
7,4 g
sól
0,81 g

Dane logistyczne

waga netto:
masa brutto (sztuka/zgrzewka/paleta):
ilość sztuk w zgrzewce:
ilość zgrzewek w warstwie
ilość sztuk w warstwie
ilość sztuk na palecie
390 g
440 g / 4,40 kg / 564 kg
8
12
96
576

Polecane produkty

Przewiń do góry