Składniki

  • 500g mięsa mielonego z szynki
  • 1 czerstwa bułka + mleko do namoczenia
  • słoik papryki marynowanej Orzech
  • 1 cebula
  • pół czerwonej papryki
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • łyżeczka szczypiorku
  • 5 plasterków szynki
  • 5 plasterków żółtego sera gouda
  • sól i pieprz
  • 2 jajka do panierki, bułka tarta olej do smażenia

Wykonanie

Bułkę namaczamy w mleku, cebulę i paprykę kroimy w kostkę. W misce mieszamy mięso mielone, namoczoną bułkę, paprykę, szczypiorek, cebulę, paprykę słodką i doprawiamy solą i pieprzem.
Plasterek sera zwijamy w rulonik, a następnie owijamy go szynką – tak samo postępujemy z pozostałymi plasterkami.
Bierzemy porcję mięsa, rozpłaszczam na dłoni, na środku kładziemy ser owinięty szynką, formujemy roladkę. Uformowane kotlety odstawiamy na deskę, odstawiamy do lodówki na 30-40 minut.
Dwa jajka roztrzepujemy, olej rozgrzewamy na patelni. Schłodzone kotlety moczymy w jajku, obtaczamy w bułce tartej i smażmy na złoto z każdej strony. 

Roladki podać z papryką marnowaną.

Źródło: zobacz

Smacznego !

Przewiń do góry