Składniki

  • 1 batat
  • 1 marchew
  • 200 g pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • 3 cebule
  • 200 g boczku wędzonego
  • 350-400 ml bulionu
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego Orzech
  • 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki
  • 1 łyżeczka przyprawy warzywnej do potraw
  • Vegeta Sól Pieprz
  • Olej do podsmażenia
  • 200 g makaronu ryżowego Fabijańscy

Wykonanie

Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki, paprykę w kosteczkę. W garnku rozgrzewamy olej, szklimy cebulę, dokładamy pieczarki i paprykę. Podsmażamy około 10 minut. Bataty obieramy i kroimy w kosteczkę. Marchewkę obieramy i kroimy w pół plasterki. Warzywa dokładamy do garnka. Całość podlewamy bulionem z koncentratem pomidorowym. Dokładamy pokrojony boczek, przyprawiamy ostrą czerwoną papryką, warzywną przyprawą do potraw, solą i pieprzem. Dusimy do miękkości warzyw. Podajemy z makaronem. Gorący sos możemy przełożyć do wyparzonych słoików, odwracamy do góry dnem. Po wystudzeniu trzymamy w lodówce.

Źródło: zobacz

Smacznego !

Przewiń do góry