Składniki

  • Około 1 kg karkówki
  • 2 duże cebule
  • 4 marchewki średniej wielkości
  • 1 szklanka  Kwaszonej kapusty firmy Orzech
  • Vegeta , pieprz do smaku ,szczypta rozmarynu 
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 1 płaska łyżka ziół prowansalskich  
  • 4 łyżki oliwy
  • około 5 ziemniaków
  • 1 szklanka dowolnego bulionu  

Wykonanie

Mięso umyć osuszyć ręczniczkiem papierowym i pokroić w grubą kostkę.Dodać przyprawy i wymieszać.W rondlu rozgrzać oliwę , wrzucić mięso i cebulę pokrojoną w piórka , chwilkę podsmażyć, następnie wlać bulion i dusić na małym ogniu około 30 minut   .Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną.Ziemniaki obrać umyć i pokroić w grubą kostkę ,kapustę odcedzić z wody   wymieszać z mięsem i przełożyć do naczynia żaroodpornego .Piec w temperaturze 180 stopni około 30 , 35 minut aż ziemniaki zmiękną.

 

Źródło: zobacz

Smacznego !

Przewiń do góry