- Zakład Przetwórstwa Owocowo – Warzywnego ORZECH
- Produkt Produkty warzywne
- Fasola czerwona konserwowa

Fasola czerwona konserwowa400 ml
O produkcie
Fasola czerwona jest bogata w potas, wapń i fosfor. W przeciwieństwie do grochu nie zawiera sodu. W niektórych jej gatunkach występuje żelazo (haricot), kwas foliowy (mung, pinto, z czarnym oczkiem), selen (z czarnym oczkiem) oraz dobroczynny zwłaszcza dla mężczyzn cynk (fasola czerwona, nerkowa i czarna). Fasola ma też lekkostrawną skrobię i substancje hamujące rozrost tkanek nowotworowych (inhibitory proteazy), a także rozpuszczalny błonnik, który pomaga usuwać z organizmu nadmiar cholesterolu. Najlepsza do sałatek i dań meksykańskich.
Skład
Fasola czerwona gotowana,woda,sól
Wartości odżywcze
Name |
Age |
---|---|
wartość energetyczna |
395 kJ / 94 kcal |
tłuszcze w tym kwasy |
0,7 g |
tłuszcze nasycone |
0,4 g |
węglowodany |
11 g |
w tym cukry |
0,8 g |
białko |
7,4 g |
sól |
0,81 g |
Dane logistyczne
waga netto: |
masa brutto (sztuka/zgrzewka/paleta): |
ilość sztuk w zgrzewce: |
ilość zgrzewek w warstwie |
ilość sztuk w warstwie |
ilość sztuk na palecie |
---|---|---|---|---|---|
390 g |
440 g / 4,40 kg / 564 kg |
8 |
12 |
96 |
576 |