Składniki

  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 0,5 łyżeczki soli
  • Ok. 1 szklanka mleka

Dodatkowo:

  • 400 g filetu z piersi kurczaka
  • Sos czosnkowy Orzech
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
  • 150 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 50 g serka topionego ze szczypiorkiem
  • Sól, Pieprz
  • 1 szklanka startego żółtego sera

Wykonanie

Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie mieszamy lub miksujemy. Rozgrzewamy patelnię i smażymy cienkie naleśniki. Mi wyszło 5-6 naleśników. Filet z kurczaka myjemy i kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Cebulę kroimy w kosteczkę lub piórka.

Szklimy na rozgrzanej patelni. Dodajemy kurczaka i pokrojone w plasterki pieczarki. Wszystko podsmażamy do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy pokrojony na mniejsze kawałki serek topiony. Doprawiamy solą i pieprzem. Każdy naleśnik smarujemy sosem czosnkowym i nakładamy farsz. Zwijamy w rulon i kroimy na kilka mniejszych kawałków.

Tak przygotowane ruloniki ustawiamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Wierzch posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku do momentu rozpuszczenia się sera.

Źródło: zobacz

Smacznego !

Przewiń do góry