Składniki

  • 4 jajka
  • 30 dag mąki
  • 20 dag cukru
  • 12 dag margaryny
  • dżem wiśniowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 pomarańcza

Wykonanie

Białka oddzielić od żółtek. Margarynę rozpuścić i pozostawić do wystudzenia. Żółtka utrzeć z cukrem, a następnie cały czas ucierając dodać mąkę wraz z proszkiem i solą, a także rozpuszczoną margarynę. Pomarańczę sparzyć, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Skórkę wraz z sokiem dodać do ciasta. Z białek ubić pianę i również dodać do ciasta. Całość delikatnie wymieszać i piec gofry. Posmarować dżemem wiśniowym Orzech. Smacznego.

 

Źródło: zobacz

Smacznego !

Przewiń do góry