Składniki

  • 200 g mąki
  • 1 cukier waniliowy
  • 250 ml mleka
  • 2 jajka
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 250 ml śmietany kremówki
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżka cukru
  • truskawki
  • Dżem wieloowocowy Orzech

Wykonanie

Do miski wlać mleko, dodać jajka, cukier, cukier waniliowy, olej i na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem. Wszystko dobrze wymieszać mikserem. Gofrownicę rozgrzać, lekko natłuścić, wlewać porcje ciasta, piec na złoty kolor.

Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno. Rękaw cukierniczy napełnić śmietaną. Na jedno serduszko nałożyć łyżeczkę dżemu, truskawkę i rozetkę ze śmietany, przykryć drugim serduszkiem.

 

Źródło: zobacz

Smacznego !

Przewiń do góry