
Składniki
- 200 g mąki
- 1 cukier waniliowy
- 250 ml mleka
- 2 jajka
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 250 ml śmietany kremówki
- 1 cukier waniliowy
- 1 łyżka cukru
- truskawki
- Dżem wieloowocowy Orzech
Polecane produkty
Wykonanie
Do miski wlać mleko, dodać jajka, cukier, cukier waniliowy, olej i na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem. Wszystko dobrze wymieszać mikserem. Gofrownicę rozgrzać, lekko natłuścić, wlewać porcje ciasta, piec na złoty kolor.
Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno. Rękaw cukierniczy napełnić śmietaną. Na jedno serduszko nałożyć łyżeczkę dżemu, truskawkę i rozetkę ze śmietany, przykryć drugim serduszkiem.
Źródło: zobacz