Składniki

  • 1 paczka makaronu kokardki
  • 1 sos pieczarkowy Orzech
  • 1 puszka fasoli na parze
  • 1 łyżka suszonych pomidorów
  • 200 gpolędwicy
  • 1,5 szklanki startego parmezanu
  • 5 jajek
  • sól, pieprz do smaku szczypta chili
  • 1 cebula
  • 2 łyżki klarowanego masła

Wykonanie

Makaron ugotować all dente. Polędwicę podsmażyć z cebulką i pokrojonymi w paseczki suszonymi pomidorami na maśle. W garnku zagrzać sos pieczarkowy, dodać podsmażoną polędwicę,fasolę z puszki, roztrzepane jajka, 1/2 szklanki sera. Przełożyć wszystko do makaronu i wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą chili. Formę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Przełożyć makaron. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut. Pod koniec pieczenia wierzch zapiekanki posypać resztą parmezanu. 
 

Źródło: zobacz

Smacznego !

Przewiń do góry