

Składniki
- 1 paczka makaronu kokardki
- 1 sos pieczarkowy Orzech
- 1 puszka fasoli na parze
- 1 łyżka suszonych pomidorów
- 200 gpolędwicy
- 1,5 szklanki startego parmezanu
- 5 jajek
- sól, pieprz do smaku szczypta chili
- 1 cebula
- 2 łyżki klarowanego masła
Wykonanie
Makaron ugotować all dente. Polędwicę podsmażyć z cebulką i pokrojonymi w paseczki suszonymi pomidorami na maśle. W garnku zagrzać sos pieczarkowy, dodać podsmażoną polędwicę,fasolę z puszki, roztrzepane jajka, 1/2 szklanki sera. Przełożyć wszystko do makaronu i wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą chili. Formę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Przełożyć makaron. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut. Pod koniec pieczenia wierzch zapiekanki posypać resztą parmezanu.
Źródło: zobacz