
Składniki
- 300 g mięsa mielonego
- Sałatka wielowarzywna Królewska ORZECH
- 3 cebule
- 5-6 dużych pieczarek
- 1 jajko
- 3 łyżki bułki tartej
- Sól Pieprz 1 łyżeczka lubczyku
- 3 łyżki posiekanego koperku
- Olej
Wykonanie
Cebule kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy ją do mięsa, wyrabiamy. Do mięsa wbijamy również jajko i wsypujemy bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na niewielkiej ilości oleju. Folię aluminiową smarujemy olejem. Rozkładamy na niej wyrobione mięso (na szerokości 22 cm i długości 26 cm). Na wierzchu rozkładamy pieczarki. Doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, koperkiem i lubczykiem. Używając foli mięso zawijamy do środka. Boki szczelnie zamykamy. Roladę przekładamy do małej foremki i pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 60 minut. Pod koniec rozcinamy folię, aby mięso się ładnie przyrumieniło.
Źródło: zobacz