Składniki

  • 1 udko z kurczaka
  • 2 marchewki
  • pęczek włoszczyzny do zupy
  • 1 łyżka Suszonego lubczyku
  • 1 łyżka suszonego selera
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy
  • kawałek selera i pora
  • około 6 ziemniaków
  • 2  litry wody
  • 1 szklanka Kwaszonej kapusty z marchewką Orzech
  • 1 łyżka domowej vegety
  • sól pieprz, szczypta chili do smaku

Wykonanie

Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Mięso myjemy, wkładamy do garnka razem z marchewką i włoszczyzną,  zalewamy połową wody. Zagotowujemy, dodajemy ziele angielskie, listek laurowy i resztę przypraw. Gotujemy na małym ogniu około 30 minut, następnie dodajemy ziemniaki, wlewamy resztę wody i gotujemy aż mięso i ziemniaki zmiękną. Na końcu przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą chili. Mięso wyciągamy z zupy i kroimy w paseczki. Przekładamy  z powrotem do zupy.

Źródło: zobacz

Smacznego !

Przewiń do góry