
Składniki
- 2 filety z kurczaka
- 1/2 puszki kukurydzy Orzech
- 3 płaty papryki konserwowej Orzech
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej
- sól, pieprz, papryka ostra
Wykonanie
1. Paprykę kroimy w kostkę, szczypiorek siekamy, kukurydzę odsączamy z zalewy. 2. Filety siekamy. Kroimy najpierw w kostkę, później w mniejszą kostkę, coraz drobniej aż mięso będzie bardzo klejące. Dodajemy przyprawy, jajko, bułkę tartą, kukurydzę, paprykę i szczypiorek. Masa nie jest zwarta, ale po upieczeniu nie powinna się rozpadać.3. Formujemy kotlety wielkości standardowego mielonego, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 175 stopni, przez 25 minut, do zarumienienia.
Źródło: Szefowa w swojej kuchni Blog