

Składniki
- 500g mięsa mielonego z szynki
- 1 czerstwa bułka + mleko do namoczenia
- słoik papryki marynowanej Orzech
- 1 cebula
- pół czerwonej papryki
- łyżeczka słodkiej papryki
- łyżeczka szczypiorku
- 5 plasterków szynki
- 5 plasterków żółtego sera gouda
- sól i pieprz
- 2 jajka do panierki, bułka tarta olej do smażenia
Wykonanie
Bułkę namaczamy w mleku, cebulę i paprykę kroimy w kostkę. W misce mieszamy mięso mielone, namoczoną bułkę, paprykę, szczypiorek, cebulę, paprykę słodką i doprawiamy solą i pieprzem.
Plasterek sera zwijamy w rulonik, a następnie owijamy go szynką – tak samo postępujemy z pozostałymi plasterkami.
Bierzemy porcję mięsa, rozpłaszczam na dłoni, na środku kładziemy ser owinięty szynką, formujemy roladkę. Uformowane kotlety odstawiamy na deskę, odstawiamy do lodówki na 30-40 minut.
Plasterek sera zwijamy w rulonik, a następnie owijamy go szynką – tak samo postępujemy z pozostałymi plasterkami.
Bierzemy porcję mięsa, rozpłaszczam na dłoni, na środku kładziemy ser owinięty szynką, formujemy roladkę. Uformowane kotlety odstawiamy na deskę, odstawiamy do lodówki na 30-40 minut.
Dwa jajka roztrzepujemy, olej rozgrzewamy na patelni. Schłodzone kotlety moczymy w jajku, obtaczamy w bułce tartej i smażmy na złoto z każdej strony.
Roladki podać z papryką marnowaną.
Źródło: zobacz